Poti med vinogradi

     Na področju Loga je vinogradništvo že od nekdaj dokaj pomembna kmetijska dejavnost. Včasih je bilo več vinogradov, na zelo težkih terenih. Ti vinogradi so v večini zapuščeni in tako prerastli z grmovjem. Vinogradov je veliko. Tako manjših kot večjih.

     Do teh vinogradov lahko pridete iz večih smeri. Lahko pridete iz smeri Lukovec, iz smeri Impoljski graben čez kraj Orle in iz našega kraja. Najbolj znana pot do teh vinogradov pelje skozi naš kraj. Ta pot je znana kot pot v Orle. Od tu naprej se vije kar dolga pred nekaj leti asvaltirana cesta. Od glavne poti, so tudi mnoge stranske ceste, ki vodijo do posameznih vinogradov.

     Ko se peljemo po cesti, se nam razprostira lep razgled na Lisco, Bohor, Kum, vidi se cerkev na Razborju, če pa je vreme lepo, pa se vidijo tudi Alpe. Lepo se vidi tudi sevniški grad in Sevnica sama. Prav zdaj pa potekajo dela na sedaj še neasvaltirani "spodnji" cesti do Gornjih Orel. Do Gornjih Orel pa pridete po "zgornji" pred nekaj leti asvaltirani cesti. Če greste po "zgornji" cesti se lepo vidijo Gorjanci in drugi bližji in manj bližji kraji. Ti vinogradi so obdani z lepimi gozdovi v vseh letnih časih.

     Te poti med vinogradi je najlepše doživeti v času trgatve. Tu najdete vesele ljudi in prijazne, ki vas bodo z veseljem okrepčali za nadalnjo pot.
 
 

                                                                puscica.gif (1172 bytes)Galerija